_MG_7101-Edit-Edit

Albin Johnsén, född 22 juli 1989 i Boo, Nacka kommun i Stockholms län, är en svensk artist och låtskrivare. Under 2014 slog han igenom med låten Din soldat som dessutom blev årets mest streamade låt på Spotify. Låten gästades av sångerskan Kristin Amparo och är skriven tillsammans med Mattias Andréasson.

Med över 90 miljoner streams på sin katalog räknas Albin Johnsén in till de stora stjärnorna på Spotify. Nu är han aktuell med låten Om Du Bara Visste där han ännu en gång träffar den svenska folksjälen med sin egna vardagspensel, denna gång med en känsla av obesvarad kärlek till en vän.

Albin har tidigare delat med sig av sina innersta tankar som så väl krönikör som föreläsare för ungdomar. Han berättar om upprivna sår från tonåren och andra olyckor som målat hans uppväxt, men livet fick ljusare dagar, inte minst den dagen han blev pappa. Den emotionella resan har Albin illustrerat i gripande låttexter.

I låten Para:diset skriver han om en resa från en barndomsdröm till en vuxen verklighet. Om baksidan av framgång och extrem uppmärksamhet. Om ett uppvaknande och om kampen att hitta tillbaka till drömmen, en kamp utan genvägar.

Men med känslan av tomhet och ångest i bagaget så lär man sig också att uppskatta livets egentliga framgångar och resan dit. I låtar som Flyg och Tack För Idag hyllar han personer som fanns där när han behövde det som mest och det nya kapitlet i sitt liv som artist och också som människa. 

Kontakt:
Management – mgmt@loveworks.se