_MG_7101-Edit-Edit

Albin Johnsén, född 22 juli 1989 i Boo, Nacka kommun i Stockholms län, är en svensk artist och låtskrivare. Under 2014 slog han igenom med låten ”Din soldat” som gästades av sångerskan Kristin Amparo. Låten är skriven tillsammans med Mattias Andréasson (artistnamn DMA).

Med över 80 miljoner streams på sin katalog räknas Albin Johnsén in till de stora stjärnorna på Spotify och de doftar sommar och sköna känslor kring nya singeln ”Flyg” som släpps idag 14 april.

”Flyg” är Skriven av: Albin Johnsén, Gino Yonan (Laleh ”Bara Få Va Mig Själv”, ”Aldrig Bli Som Förr”, Nano ”Hold On”) Markus Videsäter (Norlie & KKV) och producerad av Markus Videsäter.

”… Flyg var den första låten vi skrev till mitt kommande album. Jag kände från första raden jag skrev att här låten skulle bli något speciellt. Texten är en resa, jag blickar tillbaka på en period i mitt liv där jag var inne i beteenden som skadade mig själv och folk i min omgivning. Istället för att gräva ned mig i de mörka tankar som jag hade just då så tar jag sats och flyger iväg mot något mycket finare i låten.

Texten är också en hyllning till de personer som fanns där för mig när jag behövde det som mest. ”Jag älskar dig mamma förlåt för allt jag sabbat, jag vet du gråtit tårar som borde varit mina, jag tänkte bara på mitt så fick alla andra lida.” – Albin Johnsén