Köp fönstermarkiser – För en skönare sommar

Under sommaren kan det vara skönt med markiser. Markiser är ger dig ett bra skydd mot till exempel solen under heta sommardagar. Du kan köpa fönstermarkiser i mängd olika former och storlekar beroende på vad det är du vill ha din markis till. Dels finns det fönstermarkiser, att sätta ovanför fönster på hus, dessa ger behaglig skugga i dina rum. En markis är bra att sätta på de fönster där solen lyser som mest.​

Om du har en uteplats, eller en terrass, så kan du köpa en större markis för den. De kallas då just för terassmarkis. Med sådana markiser är det behagligt att vistas på terrassen eller uteplatsen även om solen gassar.

Vilken markis passar dig?

Det finns idag markiser för de flesta användningsområden.  Dessa kommer i olika storlekar, färger och former. Det går att välja mellan terassmarkiser, fönstermarkiser, sidomarkiser, vertikalmarkiser och så vidare. Med en terassmarkis får terrassen en behaglig skugga och det skyddar även bra mot regn. Den gör även så att du får en mysig uteplats. Fönstermarkiser är för just fönster. Det går många gånger att få skräddarsydda markiser, så att de passar dina fönster. Om du har många fönster som vetter mot solsidan så kan vara skönt att få extra skugga i huset.

Vertikalmarkiser kan behövas där vanliga markiser inte passar. Dessa rullar man ner framför fönstret. Du kan välja att ha ljusa eller mörka vertikalmarkiser beroende på om du vill ha möjlighet att se ut eller inte. Andra möjliga markiser som finns att använda är bland annat balkongmarkiser, sidomarkiser och korgmarkiser.